ענפים נוספים

מפעל הדבש של תנובה

מפעל הדבש של תנובה

  • מפעל הדבש של תנובה
  • שיר מזמור לצוף
  • תהליך ייצור הדבש
  • תהליך מילוי הצנצנות
  • תהליך מילוי הצנצנות
  • על האריזה - תנובה תוצרת מובחרת.
  • חביות דבש ליצוא
  • מדגמים מכל משלוח דבש נבדקים בקפדנות ונשמרים במעבדה.
  • מבחר אריזות דבש תנובה לשוק המקומי.
  • דבש תנובה
  • דבש קטקטים

דבש וצוף

מראשית דרכה ב-1926 שיווקה תנובה דבש לשוק המקומי, ועשתה זאת בהצלחה גדולה. מחלקת הדבש המרכזית שכנה אז בשכונת בורוכוב (לימים בגבעתיים), והיא זו שארזה את הדבש עבור כל הארץ. בשנות ה-30 גדל בהתמדה יצור הדבש ובכל זאת היו שנים בהן ההיצע לא עמד בביקוש, בארץ ובחו"ל.
ב- 1930 נפתחה בקהיר חנות למכירת דבש תנובה באריזות שונות סיטונאיות וקמעונאיות. סוכן תנובה בקהיר היה סוחר מקומי יליד פ"ת, ואליו נשלח גם נציג מנהלל כדי לבדוק אפשרות לייצוא בננות. הסוחרים הפרטיים בקהיר גילו התעניינות בתוצרת הישראלית, אולם כל הרעיונות ליצוא למצרים נגוזו, ואיתם גם מכירת הדבש, כשממשלת מצרים הטילה ב-1931 מכסי מגן גבוהים על היבוא; תנובה המשיכה לייצא את הדבש שלה למדינות אירופה.
בסוף שנות ה- 20 הקימה תנובה בשותפות עם יצרן פרטי בית חרושת ליצור משקה דבש הצוף. המשקה, סוג של בירה המכילה כמות מזערית של אלכוהול ומבוסס על דבש ושמרים, יצא  
להמשך הכתבה>> 2 | 1 | 

לשוק ב- 1931, שווק בבקבוקים ובקיץ נמכר גם בכוסות. המשקה זכה להצלחה מסחררת ולא עמד בביקוש, ובשנת 1948 הועבר בית החרושת לבעלותה המלאה של תנובה. ב-1954 הוחלט על הפסקת יצורו, בשל עליית מחירי הדבש באותן שנים, שהפכו את עיבודו למשקה לבלתי כדאית.
מפעל הדבש של תנובה שכן עד לסוף שנות ה-70 בגבעתיים. המפעל קלט את הדבש מהיצרנים, בדק, סינן וחימם אותו טרם הזרמתו למיכלים שונים לסוגי הדבש השונים. תהליכי הפיקוח הקפדניים במפעל הביאו לכך שגם "מועצת הדבש" השתמשה במעבדת תנובה לבדיקות הדבש של השוק המקומי. בשנות ה-80 המשיכה תנובה להוביל את שוק הדבש בארץ עד שהחליטה לצאת מהענף. 
2 | 1 |