ענף החלב
1936: הקמת מחלבת תל יוסף.
מחלבת תל יוסף
מתמחה בייצור גבינות קשות.
פועלת מ- 1936 ועד היום.
מחלבת תל יוסף הוקמה ב 1936 סמוך לקיבוץ תל יוסף שבלב עמק יזרעאל, כהמשך למחלבה הקטנה של תנובה שפעלה בכפר יחזקאל הסמוך. משקי האזור, נטולי מתקני קירור, השתמשו במחלבה לעיבוד התוצרת וגם כמחסן קירור. בתחילה ריכזה המחלבה את החלב מכל הסביבה ושלחה אותו במרוכז ב"רכבת העמק" לחיפה. מאוחר יותר נשלח חלב גם לירושלים.
מחלקת הגבינות הקשות במחלבה התחילה כמחלקה עונתית, שנתנה מענה לעודפי התוצרת הארציים בחורף ובאביב. תנובה החליטה לעבד את עודפי החלב לגבינות קשות, שאינן יוצאות מייד לשיווק כמו שאר מוצרי החלב, אלא ניתנות לאגירה. בהמשך עברה המחלקה לייצור שנתי שוטף, והפכה ממחלקה למפעל שלם, היחיד העוסק בייצור גבינות קשות מחלב בקר ומחלב צאן. ברבות השנים הרחיבה מחלבת תל יוסף את היקפי הפעילות שלה ואת מיגוון הגבינות שייצרה, וחלשה על ייצור
להמשך הכתבה>> 2 | 1 |
פועלת מ- 1936 ועד היום.
מחלבת תל יוסף הוקמה ב 1936 סמוך לקיבוץ תל יוסף שבלב עמק יזרעאל, כהמשך למחלבה הקטנה של תנובה שפעלה בכפר יחזקאל הסמוך. משקי האזור, נטולי מתקני קירור, השתמשו במחלבה לעיבוד התוצרת וגם כמחסן קירור. בתחילה ריכזה המחלבה את החלב מכל הסביבה ושלחה אותו במרוכז ב"רכבת העמק" לחיפה. מאוחר יותר נשלח חלב גם לירושלים.
מחלקת הגבינות הקשות במחלבה התחילה כמחלקה עונתית, שנתנה מענה לעודפי התוצרת הארציים בחורף ובאביב. תנובה החליטה לעבד את עודפי החלב לגבינות קשות, שאינן יוצאות מייד לשיווק כמו שאר מוצרי החלב, אלא ניתנות לאגירה. בהמשך עברה המחלקה לייצור שנתי שוטף, והפכה ממחלקה למפעל שלם, היחיד העוסק בייצור גבינות קשות מחלב בקר ומחלב צאן. ברבות השנים הרחיבה מחלבת תל יוסף את היקפי הפעילות שלה ואת מיגוון הגבינות שייצרה, וחלשה על ייצור
להמשך הכתבה>> 2 | 1 |