ענף החלב

1936: הקמת מחלבת תל יוסף.

1936: הקמת מחלבת תל יוסף.

  • 1936: הקמת מחלבת תל יוסף.
  • היו זמנים - מתקן לרחיצת כדי חלב במחלבת תל יוסף.
  • תהליך ייצור גבינה במחלבת תל יוסף.
  • פנים המחלבה.
  • התמחות ביצור גבינות קשות.
  • התמחות ביצור גבינות קשות.
  • מחלבת תל יוסף
  • 1978: שר החקלאות אריאל שרון מסייר במחלבה, בליווי המנהל חנן בלבן.
  • 1978: שר החקלאות אריאל שרון מסייר במחלבה, בליווי המנהל  חנן בלבן.
  • 1982: המכונה המייצרת את הגבינות דמויות הנקניקים.
  • מתקנים במחלבת תל יוסף.
  • מתקן לייבוש מי גבינה, מחלבת תל יוסף.
  • מחלבת תל יוסף: עשרות סוגים שונים של גבינות קשות.
  • ייצור גבינת רוקפר במחלבת תל יוסף. צילום:פריץ כהן, ארכיון לע"מ
  • ב

מחלבת תל יוסף

מתמחה בייצור גבינות קשות.

פועלת מ- 1936 ועד היום.

מחלבת תל יוסף הוקמה ב 1936 סמוך לקיבוץ תל יוסף שבלב עמק יזרעאל, כהמשך למחלבה הקטנה של תנובה שפעלה בכפר יחזקאל הסמוך. משקי האזור, נטולי מתקני קירור, השתמשו במחלבה לעיבוד התוצרת וגם כמחסן קירור. בתחילה ריכזה המחלבה את החלב מכל הסביבה ושלחה אותו במרוכז ב"רכבת העמק" לחיפה. מאוחר יותר נשלח חלב גם לירושלים.
מחלקת הגבינות הקשות במחלבה התחילה כמחלקה עונתית, שנתנה מענה לעודפי התוצרת הארציים בחורף ובאביב. תנובה החליטה לעבד את עודפי החלב לגבינות קשות, שאינן יוצאות מייד לשיווק כמו שאר מוצרי החלב, אלא ניתנות לאגירה. בהמשך עברה המחלקה לייצור שנתי שוטף, והפכה ממחלקה למפעל שלם, היחיד העוסק בייצור גבינות קשות מחלב בקר ומחלב צאן. ברבות השנים הרחיבה מחלבת תל יוסף את היקפי הפעילות שלה ואת מיגוון הגבינות שייצרה, וחלשה על ייצור  
להמשך הכתבה>> 2 | 1 | 

הגבינות הקשות בכל הארץ.
במחצית הראשונה של שנות ה-60 השקיעה תנובה מאמצים ואמצעים גדולים בפיתוח תעשיית עיבוד החלב למוצרים. סמוך למחלבה הוקם מפעל חדש היחיד מסוגו בארץ - בית חרושת לייבוש מי גבינה. יבוש מי גבינה, תוצר לוואי של תעשיית הגבינה, איפשר שימוש חוזר בנוזל כחומר למספוא ולהזנת בע"ח, ובמקביל מנע זיהום סביבתי. בהמשך החל המפעל לייצר גם אבקה מחלב כחוש, שנותרה בכמויות גדולות מתעשיית החמאה בבית החרושת. המפעל נועד לווסת קליטת עודפי חלב בעונות השפע - אבקת החלב מיוצרת בחודשי השיא של קבלת החלב, ומחליפה את החלב הטרי בתעשיית הגבינות הקשות בחודשי השפל. בשנות ה-90 קיבלה המחלבה, כמו שאר מחלבות תנובה, את תו התקן הבינלאומי 9002 ISO. עם וותק וניסיון של יותר מ-70 שנות פעילות, מחלבת תל יוסף ממשיכה לעמוד בחוד החנית של פיתוח וייצור גבינות קשות ומיוחדות עד עצם היום הזה.

 
2 | 1 |