דגים

דגי תנובה

בינואר 2001 הוקמה "דגי תנובה", שותפות בין תנובה (74%) וקיבוץ טירת צבי (26%), כשהחברה שמה לה למטרה לשווק ולהפיץ דגים טריים ומצוננים תוך הובלת השוק הישראלי. ב-2004 הוקם מפעל "דגי תנובה" בבית שמש, לייצור מעדני דגים מעושנים, כבושים וסלטים. המותג "דגי תנובה" הושק תחת הסלוגן "טבעי שזה טעים" וזכה להצלחה גדולה. צבי מירקוס, מנכ"ל המפעל ייחס את הצלחת מעדני הדגים לתהליכי הייצור החדשניים של החברה, המשלבים שיטות עיבוד מסורתיות ואמצעי יצור מודרניים, ולאריזות החדשניות המאפשרות לצרכן לעמוד על איכות המוצר כבר בעת הקניה. לדברי מירקוס "בצד נתוני המכירות המצוינים, חשוב לראות גם את התמונה הגדולה יותר, של הגידול בשוק. ידענו לזהות בעיתוי הנכון את הפוטנציאל בשוק הדגים, ולתת מענה נכון לטעם הישראלי".