שנות ה-60 מפעלים חדשים

צוות העובדים בחדר הקירור.

צוות העובדים בחדר הקירור.

  • צוות העובדים בחדר הקירור.
  • חדר המכונות של בית הקירור קר פרי בחולון.
  • אות המוצר והשרות הנבחר למפעלי קר פרי.

מפעלי קר פרי

ב-1960 רכשה תנובה 50% מבית קירור חדשני לזמנו, שהוקם שנתיים קודם לכן ע"י משקיעים פרטיים, סמוך לשוק הסיטונאי בת"א. בית הקירור, בשטח 7,000 מ"מ, נועד כולו לאיסום פירות ותוצרת חקלאית בטמפ' של º2 - º0. האיסום, אחסון בטמפרטורה נמוכה ובהרכב אטמוספרי מופחת חמצן, גורם להקפאה כמעט מוחלטת של התהליכים הביוכימיים הטבעיים המתרחשים באופן טבעי בפרי לאחר שנקטף. טריותם של הפירות המשווקים ע"י תנובה נשמרה זמן רב יותר, עד להופעתם בשוק של הפירות מקטיף העונה החדשה. עם הגידול בהיקפי השיווק ולאור הצלחת האיסום, נזקקה תנובה לשטחי קירור גדולים יותר ויותר, והחליטה להקים בית קירור חדש עם אותה קבוצת משקיעים.
ב- 1963 נוסדה חברת "קר פרי" והוקם בית קירור בשטח 12 אלף מ"מ באזור התעשייה של חולון. לצידו הוקמה תחנה גדולה למיון ירקות ופירות עבור השוק המקומי וליצוא. עד סוף העשור הכפיל בית הקירור את שטחו. בית קירור נוסף בשותפות  
להמשך הכתבה>> 2 | 1 | 

עם אגקסקו ולצידו תחנת מיון לירקות ופירות, הוקם גם ליד נמל אשדוד.
בתחילת שנות ה- 70 השתנתה מדיניות הקירור של המפעל שעבר לטמפ' נמוכות עד C º30- והוקם בית קירור לאחסון בשר קפוא בקיבולת של 8,000 מ"ע. הצלחתו המסחררת של "תנו עוף", העוף הקפוא של תנובה באותן השנים, הובילה לשילוש שטח הקירור לבשר. במקביל הוקם במקום בית אריזה קמעונאי לירקות ופירות. ברבות השנים צמח המפעל והיה לאחד מהגדולים בארץ.
 
2 | 1 |