הסיפורים

מרכז הדרכה לארוח ולכלכלת הבית, רח` אבן גבירול, ת

מרכז הדרכה לארוח ולכלכלת הבית, רח` אבן גבירול, ת"א.

  • מרכז הדרכה לארוח ולכלכלת הבית, רח` אבן גבירול, ת"א.
  • טובה ארן, מקימת מרכזי ההדרכה של תנובה, מדגימה הכנת קבב גבינות.
  • טובה ארן (משמאל) ואורה קליין מדגימות הכנת מאכלים שונים.
  • תפוסה מלאה בחדר הסדנאות.
  • 1978: מרכז הדרכה חדש בירושלים.
  • חידוש נוסף במרכזי ההדרכה - סדנאות מיוחדות לבני נוער.
  • 1980: סדנאות בישול לילדים.
  • 1987: קייטנת בישול לילדים במרכז ההדרכה בחיפה.
  • ערבי גבינות ויין - מרכז ההדרכה של תנובה מוביל אופנה ארצית.
  • חוברות מתכונים בהוצאת מרכז ההדרכה של תנובה.
  • ספרי בישול בהוצאת מרכז ההדרכה של תנובה.
  • 1985: אנשי המזון של צה"ל עוברים הכשרה במרכז ההדרכה של תנובה.
  • 1990: עולים חדשים (תלמידי אולפן) לומדים על המטבח הישראלי.
  • 1991: מכתב תודה מעולים חדשים.
  • 1986: מכתבי תודה למרכז ההדרכה על סדנאות שהעביר בקייטנות יתומי ואלמנות צה"ל.

מרכזי הדרכה

בשנות ה-70 יזמה יחידת הדיילות של תנובה פעילות חדשה בשוק - ארגון ערבי הדרכה והדגמה בבישול ואפיה. ארועים אלה, שנקראו "ערבי גבינה ויין", נערכו במשך 3 שנים במתכונת נודדת; בעזרת מכונית חיפושית קטנה, עמוסה בציוד, קיימו דיילות תנובה מאות מפגשים ברחבי הארץ, בהם הציגו לקהל אפשרויות אירוח על בסיס מוצרי חלב; ערבי הגבינה והיין הנודדים של תנובה זכו להצלחה גדולה, שבהמשך אכן הפכה לאפנת ארוח מובילה בארץ.

כעבור שלוש שנים שכנעה טובה ארן, מנהלת יחידת הדיילות של תנובה, את הנהלת החברה להקים מרכז הדרכה קבוע בו יוכלו הדיילות להדגים בצורה נאותה יותר את התפריטים המוצעים על ידן. הרעיון החדשני והגידול בביקוש לפעילויות ההדרכה של תנובה הובילו להקמת "מרכז הדרכה לאירוח וכלכלת בית" בת"א. המקום זכה להצלחה מסחררת עם תפוסה מלאה של ערבי ההדרכה, ובהמשך נפתחו עוד סניפים ברחבי הארץ. הרחבת הידע הקולינרי, שינוי הרגלי התזונה, והפיכת  
להמשך הכתבה>> 2 | 1 | 

הבישול לפעילות פנאי מהנה- כל אלה הם חלק מהישגי מרכזי ההדרכה של תנובה בשנות ה-70.
בתחילת שנות ה-80 החלה תנובה להוציא לאור חוברות מתכונים מיוחדות, שזכו אף הן להצלחה גדולה, ובראשן "ספר הבישול הביתי" של טובה ארן. בסוף שנות ה-80 פתחה תנובה סדנאות לעולים החדשים מברה"מ, שעשו להם היכרות עם הצרכנות והמטבח הישראליים.

 
2 | 1 |